Προκήρυξη Τουρνουά


Με μεγάλη μας  χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο Τουρνουά Ακαδημιών – Σχολών ποδοσφαίρου με την επωνυμία “Hermes Cup 2019” στη Σύρο.

ΣΤΟΧΟΣ - ΣΚΟΠΟΣ του τουρνουά
Σκοπός του τουρνουά είναι η συμμετοχή των μικρών αθλητών στην ψυχαγωγία που προσφέρει η άθληση, η ενίσχυση της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των αθλητών (ευ αγωνίζεσθαι). Η προώθηση της φιλίας μεταξύ ομάδων, και παιδιών. Η ανάπτυξη σχέσεων και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ προπονητών και υπεύθυνων.


Η προβολή του νησιού της Σύρου ως ένας εξαιρετικός τουριστικός προορισμός τόσο κατά τους χειμερινούς μήνες όσο και το καλοκαίρι.  Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους επισκέπτες μας να γνωρίσουν τη Σύρο, να μάθουν τα ήθη και έθιμα μας, την ντόπια παράδοση και πολιτισμό και να την αγαπήσουν.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Το τουρνουά Hermes Cup 2019 θα διεξαχθεί στη Σύρο, νησί των Κυκλάδων, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ποδοσφαίρου Valencia Σύρου, καθώς και σε άλλα γήπεδα του νησιού (Δείτε αναλυτικά εδώ )

ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Το τουρνουά θα διεξαχθεί από το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 έως και Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 ως ακολούθως:

Σάββατο 20 Απριλίου
Πρωί - μεσημέρι: Άφιξη Ομάδων, μεταφορά στα ξενοδοχεία
Τεχνική σύσκεψη διοργανωτών και υπευθύνων ακαδημιών
Μεσημέρι - βράδυ: Αγώνες Α' φάσης

Κυριακή 21 Απριλίου
Πρωί - βράδυ: Αγώνες Α' φάσης

Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου
Πρωί: Αγώνες Α' Φάσης, Αγώνες Β' Φάσης
Μεσημέρι: Τελικοί Β' φάσης
Απόγευμα - Βράδυ: Τελετή λήξης, Απονομές

Μ. Τρίτη 23 Απριλίου
Πρωί: Ελέυθερο
Μεσημέρι: Αναχώρηση Ομάδων

Αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του τουρνουά (εδώ) και θα σταλεί στις ομάδες μετά την οριστικοποίηση των συμμετοχών και την κλήρωση των ομίλων.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Οι ηλικιακές κατηγορίες που θα αγωνιστούν στο τουρνουά Hermes Cup 2019 είναι οι παρακάτω:

Για Αγόρια

U14 (2005/6)
Παιδιά γεννημένα από τη 01/01/2005 και μετά
Αρ. Αθλητών: 7 Χ 7
Γήπεδο: 53 Χ 33 μ - Τέρματα: 5 Χ 2 μ
Μέγεθος μπάλας: 5
Διάρκεια Αγώνα: 2 Χ 30' (5' διακοπή)

U12 (2007/8)
Παιδιά γεννημένα από τη 01/01/2007 και μετά
Αρ. Αθλητών: 7 Χ 7
Γήπεδο: 53 Χ 33 μ - Τέρματα: 5 Χ 2 μ
Μέγεθος μπάλας: 5
Διάρκεια Αγώνα: 2 Χ 25' (5' διακοπή)

U10 (2009/10/11)
Παιδιά γεννημένα από τη 01/01/2009 και μετά
Αρ. Αθλητών: 6 Χ 6
Γήπεδο: 43 Χ 23 μ - Τέρματα: 3 Χ 2 μ
Μέγεθος μπάλας: 4
Διάρκεια Αγώνα: 2 Χ 20' (5' διακοπή)


Για Κορίτσια

Πανκορασίδες (2006/7/8)
Κορίτσια γεννημένα από τη 01/01/2006 και μετά
Αρ. Αθλητών: 7 Χ 7
Γήπεδο: 53 Χ 33 μ - Τέρματα: 5 Χ 2 μ
Μέγεθος μπάλας: 5
Διάρκεια Αγώνα: 2 Χ 25' (5' διακοπή)

Mini (2009/10/11)
Κορίτσια γεννημένα από τη 01/01/2009 και μετά
Αρ. Αθλητών: 6 Χ 6
Γήπεδο: 43 Χ 23 μ - Τέρματα: 3 Χ 2 μ
Μέγεθος μπάλας: 4
Διάρκεια Αγώνα: 2 Χ 20' (5' διακοπή)


ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ.
Όλες οι ομάδες θα χωριστούν σε 2 (ή και περισσότερους, αναλόγως του τελικού αριθμού συμμετοχής) ομίλους, σε κάθε ηλικιακή κατηγορία,  ύστερα από κλήρωση που θα γίνει από την οργανωτική επιτροπή.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 2 φάσεις.

Στην Α’ φάση θα αγωνιστούν όλες οι ομάδες μεταξύ όλων που ανήκουν στον ίδιο όμιλο.
Σε κάθε αγώνα της Α’ φάσης  η νικήτρια ομάδα θα λαμβάνει τρεις (3) βαθμούς, η ηττημένη μηδέν (0) βαθμούς, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας θα λαμβάνουν και οι δύο ομάδες από ένα (1) βαθμό.

Στο τέλος της πρώτης φάσης θα υπάρξει κατάταξη των ομάδων σύμφωνα με τους βαθμούς που συγκέντρωσε η κάθε μία, με πρώτη αυτή που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς, δεύτερη αυτή με τους αμέσως λιγότερους κ.ο.κ

Σε περίπτωση ισοβάθμιας δυο ή περισσοτέρων ομάδων στο τέλος της Α΄ φάσης ισχύουν τα μεταξύ τους παιχνίδια (νίκη ή ήττα και όχι γκολ) και σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας θα γίνεται κλήρωση.

ΤΑ ΓΚΟΛ, Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΡΜΑΤΩΝ και ΓΕΝΙΚΑ Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΤΕΡΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΥΤΕ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣΚΥΠΕΛΛΑ – ΕΠΑΘΛΑ
Σε ΟΛΟΥΣ τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά, ανεξαρτήτως κατάταξης,  θα απονεμηθούν μετάλλια συμμετοχής και θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.
Στη νικήτρια ομάδα (πρώτη) από την κάθε ηλικιακή κατηγορία θα απονεμηθεί το κύπελλο νικητή “HERMES CUP 2019”

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
•    Οι ομάδες θα πρέπει βρίσκονται στο γήπεδο 20 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων. Όλοι οι αγώνες θα αρχίζουν μετά την λήξη του προηγούμενου αγώνα με 10λεπτη διακοπή για χρήση του γηπέδου για ζέσταμα των ομάδων.
•    Διάρκεια αγώνα και διακοπή (διάλειμμα ημιχρόνου): δείτε παραπάνω “ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ”
•    Κορίτσια της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας αλλά και μέχρι 2 χρόνια μεγαλύτερα μπορούν να συμμετέχουν στις ομάδες αγοριών.
•    Οι αλλαγές σε κάθε αγώνα θα είναι απεριόριστες και επιτρέπεται η επαναφορά ενώ οι αλλαγές για τις κατηγορίες θα γίνονται χωρίς διακοπή από το κέντρο του γηπέδου.
•    Οι επαναφορές της μπάλας (πλάγια αουτ) για τις ηλικίες  αγοριών U14 2005/2006, U12 2007/2008 και κοριτσιών Πανκορασίδες 2006/7/8 θα γίνονται με τα χέρια σύμφωνα με τους κανονισμούς FIFA.
•    Οι επαναφορές της μπάλας (πλάγια αουτ) για τις ηλικίες αγοριών U10 2009/10/11 και κοριτσιών mini 2009/10/11 θα γίνονται με τα πόδια.
•    Tο οφ-σάιτ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ για καμια κατηγορία
•    Συμπεριφορά τερματοφύλακα: Κανονισμοί FIFA για τις κατηγορίες U14 και U12 KAI Πανκορασίδες
•    Συμπεριφορά τερματοφύλακα: Για τις κατηγορίες U10 και Mini ο τερματοφύλακας μπορεί να πιάσει επιστροφή μπάλας από συμπαίκτη του και από αόυτ ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό το ελεύθερο.
•    Επιτρέπονται όλων των ειδών τα ποδοσφαιρικά παπούτσια εκτός από αυτά που φέρουν μεταλλικές τάπες.
•    Όλα τα παιδιά υποχρεούνται να φέρουν προστατευτικές επικαλαμίδες κατά την διάρκεια των αγώνων. Χωρίς επικαλαμίδες δε θα επιτραπεί η συμμετοχή του αθλητή.
•    Κάθε αγώνα θα διαιτητεύσει ένας διαιτητήςΚάρτες - Αποβολές
•    Οι κίτρινες κάρτες ΔΕΝ μετριούνται για να υπάρξει τιμωρία σε επόμενο αγώνα σε περίπτωση συμπλήρωσης κάποιου αριθμού.
•    Οι δύο (2) κίτρινες κάρτες στον ίδιο παίχτη, στον ίδιο αγώνα λογίζονται ως κόκκινη κάρτα και ισχύουν ότι για τις κόκκινες κάρτες.
•    Παίχτης που αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα δεν μπορεί να επανέλθει στον αγώνα και χάνει και τον επόμενο.
•     Όταν αποβληθεί παίκτης η ομάδα παίζει με παίχτη λιγότερο για δύο (2) λεπτά και μετά αντικαθίσταται με άλλο παίχτη. Εάν μέσα σε αυτό το διάστημα η ομάδα που παίζει με παίχτη λιγότερο δεχτεί τέρμα, τότε μπορεί να προβεί στην αντικατάσταση του παίχτη ακόμη κι αν δεν έχει παρέθλει το δίλεπτο.

Διαβάστε αναλυτικά όλους τους κανονισμούς εδώ

ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ
Σε κάθε παιγνίδι θα ισχύει φύλλο αγώνα στο οποίο θα αναγράφονται οι διαγωνιζόμενες ομάδες, η ημερομηνία, το αποτέλεσμα, το όνομα του διαιτητή, τυχόν κάρτες,  τυχόν ενστάσεις και άλλες γενικές παρατηρήσεις που έχουν να κάνουν με αντιαθλητικές ενέργειες από ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες η ακόμα και γονείς / φιλάθλους των διαγωνιζόμενων ομάδων.

Την ευθύνη διατήρησης και συμπλήρωσης του φύλλου αγώνα θα την έχουν οι υπεύθυνοι γραμματείας σε κάθε γήπεδο.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Οι διοργανωτές θα μπορούν να προβούν σε έλεγχο ηλικίας ανά πάσα στιγμή, είτε πριν, είτε κατά την διάρκεια η και αμέσως μετά το τέλος του κάθε αγώνα. Αναμένεται δε ότι θα γίνει απροειδοποίητος έλεγχος στις ημερ. γέννησης των παιδιών κατα τη διάρκεια του τουρνουά.

Τυχόν ενστάσεις ή απαίτηση από ομάδες για έλεγχο ηλικιών θα πρέπει να γίνονται είτε πριν, είτε κατά την διάρκεια η και αμέσως μετά το τέλος του κάθε αγώνα αφού πρώτα ειδοποιηθεί ο διαιτητής η ο υπεύθυνος γηπέδου για την πιο πάνω απαίτηση πριν το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.  Η ένσταση καθώς και ο λόγος της θα πρέπει να καταγράφεται από τον υπεύθυνο επιτηρητή στο φύλλο αγώνος.
Τις ενστάσεις θα τις εξετάζει η ειδική επιτροπή ενστάσεων των διοργανωτών η οποία θα είναι υπόχρεα να επιλαμβάνεται επί των ενστάσεων και να αποφασίζει πριν την έναρξη του επόμενου αγώνα της κατηγορούμενης ομάδας.

ΚΟΣΤΟΣ
Το κόστος συμμετοχής, διαμονής, σίτισης και μετακίνησης είναι 90 € για τον κάθε αθλητή και περιλαμβάνει:

 

•    Διαμονή 4 ημέρες σε ξενοδοχείο (3 διανυκτερεύσεις, 20, 21, 22 Απριλίου και αναχώρηση 23 Απριλίου)
•    Πρωινά γεύματα
•    Ένα πλήρες γεύμα (μπουφέ) ανά ημέρα (μεσημεριανό ή βραδινό)
•    Μετακινήσεις με πούλμαν από το Λιμάνι στο Ξενοδοχείο κατά την άφιξη και από το ξενοδοχείο στο λιμάνι κατά την αναχώρηση.
•    Μετακινήσεις με πούλμαν για όλους τους αγώνες από το ξενοδοχείο στα γήπεδα και επιστροφή

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε εδώ

 

Παροχές:


-    Γήπεδα, εγκαταστάσεις
-    Ιατροί στους αγώνες
-    Διαιτητές αγώνων
-    Γραμματεία Αγώνων
-    Οργάνωση, Τεχνικοί υπεύθυνοι
-    Νερό (1 μπουκάλι εμφιαλωμένο 250ml) για κάθε αθλητή, σε κάθε αγώνα
-    Μπάλες
-    Προπονητικό υλικό (για προθέρμανση αθλητών)
-    Κύπελλα, μετάλλια, αναμνηστικά διπλώματα


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο τουρνουά μπορούν να συμμετέχουν ακαδημίες και σχολές ποδοσφαίρου, αθλητικών σωματείων αλλά και ιδιωτικές από όλη την Ελλάδα. Οι ομάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο τουρνουά Hermes Cup 2019 θα πρέπει να συμπληρώσουν την online φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που βρίσκεται παρακάτω.

Οι ομάδες που τελικά θα οριστικοποιήσουν τη συμμετοχή τους, θα ειδοποιηθούν για τις περαιτέρω διαδικασίες εγγραφής (ονομαστικές λίστες αθλητών ανά κατηγορία, φωτογραφίες, πιστοποιητικά γέννησης και λοιπά δικαιολογητικά)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για να εποικοινωνήσετε μαζί μας δείτε αναλυτικά εδώ

Σας περιμένουμε, Με Αθλητικούς χαιρετισμούς
HermesCup @ Syros 2019

Το σκέφτεστε;
Συμπλήρωστε την παρακάτω φόρμα ώστε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας να συμμετέχετε.
Μόλις λάβουμε την φόρμα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για περισσότερες λεπτομέρειες και οριστικοποίηση της συμμετοχής σας..

cron