Προκήρυξη Τουρνουά


Με μεγάλη μας  χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο Τουρνουά Ακαδημιών – Σχολών ποδοσφαίρου με την επωνυμία “Hermes Cup 2016” στη Σύρο.

ΣΤΟΧΟΣ - ΣΚΟΠΟΣ του τουρνουά
Σκοπός του τουρνουά είναι η συμμετοχή των μικρών αθλητών στην ψυχαγωγία που προσφέρει η άθληση, η ενίσχυση της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των αθλητών (ευ αγωνίζεσθαι). Η προώθηση της φιλίας μεταξύ ομάδων, και παιδιών. Η ανάπτυξη σχέσεων και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ προπονητών και υπεύθυνων.


Η προβολή του νησιού της Σύρου ως ένας εξαιρετικός τουριστικός προορισμός τόσο κατά τους χειμερινούς μήνες όσο και το καλοκαίρι.  Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους επισκέπτες μας να γνωρίσουν τη Σύρο, να μάθουν τα ήθη και έθιμα μας, την ντόπια παράδοση και πολιτισμό και να την αγαπήσουν.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Το τουρνουά Hermes Cup 2016 θα διεξαχθεί στη Σύρο, νησί των Κυκλάδων, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού Σύρου, καθώς και σε άλλα γήπεδα του νησιού (Δείτε αναλυτικά εδώ )

ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Το τουρνουά θα διεξαχθεί από το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 έως και Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 ως ακολούθως:

Σάββατο 23 Απριλίου
Πρωί - μεσημέρι: Άφιξη Ομάδων, μεταφορά στα ξενοδοχεία
Τεχνική σύσκεψη διοργανωτών και υπευθύνων ακαδημιών
Μεσημέρι - βράδυ: Αγώνες Α' φάσης

Κυριακή 24 Απριλίου
Πρωί - βράδυ: Αγώνες Α' φάσης

Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου
Πρωί: Αγώνες Α' Φάσης, Αγώνες Β' Φάσης
Μεσημέρι: Τελικοί Β' φάσης
Απόγευμα - Βράδυ: Τελετή λήξης, Απονομές

Μ. Τρίτη 26 Απριλίου
Πρωί: Ελέυθερο
Μεσημέρι: Αναχώρηση Ομάδων

Αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του τουρνουά (εδώ) και θα σταλεί στις ομάδες μετά την οριστικοποίηση των συμμετοχών και την κλήρωση των ομίλων.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Οι ηλικιακές κατηγορίες που θα αγωνιστούν στο τουρνουά Hermes Cup 2016 είναι οι παρακάτω:

Προπαιδικό (2003/4)
Παιδιά γεννημένα από τη 01/01/2003 και μετά (Θα επιτρέπεται η συμμετοχή μέχρι και 3 αθλητών γενημένων το 2002)
Αρ. Αθλητών: 7 Χ 7
Γήπεδο: 53 Χ 33 μ - Τέρματα: 5 Χ 2 μ
Μέγεθος μπάλας: 5
Διάρκεια Αγώνα: 2 Χ 30' (5' διακοπή)

Junior (2005/6)
Παιδιά γεννημένα από τη 01/01/2005 και μετά
Αρ. Αθλητών: 7 Χ 7
Γήπεδο: 53 Χ 33 μ - Τέρματα: 5 Χ 2 μ
Μέγεθος μπάλας: 4
Διάρκεια Αγώνα: 2 Χ 25' (5' διακοπή)

Pro-Junior (2007/8)
Παιδιά γεννημένα από τη 01/01/2007 και μετά
Αρ. Αθλητών: 6 Χ 6
Γήπεδο: 40 Χ 25 μ - Τέρματα: 3 Χ 2 μ
Μέγεθος μπάλας: 4
Διάρκεια Αγώνα: 2 Χ 20' (5' διακοπή)


ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Όλες οι ομάδες θα χωριστούν σε 2 (ή και περισσότερους, αναλόγως του τελικού αριθμού συμμετοχής) ομίλους, σε κάθε ηλικιακή κατηγορία,  ύστερα από κλήρωση που θα γίνει από την οργανωτική επιτροπή.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 2 φάσεις.

Στην Α’ φάση θα αγωνιστούν όλες οι ομάδες μεταξύ όλων που ανήκουν στον ίδιο όμιλο.
Σε κάθε αγώνα της Α’ φάσης  η νικήτρια ομάδα θα λαμβάνει τρεις (3) βαθμούς, η ηττημένη μηδέν (0) βαθμούς, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας θα λαμβάνουν και οι δύο ομάδες από ένα (1) βαθμό.

Στο τέλος της πρώτης φάσης θα υπάρξει κατάταξη των ομάδων σύμφωνα με τους βαθμούς που συγκέντρωσε η κάθε μία, με πρώτη αυτή που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς, δεύτερη αυτή με τους αμέσως λιγότερους κ.ο.κ

Σε περίπτωση ισοβάθμιας δυο ή περισσοτέρων ομάδων στο τέλος της Α΄ φάσης ισχύουν τα μεταξύ τους παιχνίδια (νίκη ή ήττα και όχι γκολ) και σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας κατά σειρά ισχύει η διαφορά γκολ σε όλους τους αγώνες (και όχι μόνο στους μεταξύ τους αγώνες), μετά η καλύτερη επίθεση (σύνολο τερμάτων που έβαλε) - η καλύτερη άμυνα (σύνολο τερμάτων που δέχτηκε). Αν πάλι υπάρχει ισοβαθμία γίνεται κλήρωση.

Στη Β’ φάση θα αγωνιστούν οι δύο πρώτες του κάθε ομίλου με τις δύο πρώτες του άλλου ομίλου σε ένα αγώνα “play-off” το κάθε ζευγάρι ομάδων (π.χ. ο 1ος του Α’ ομίλου με τον 2ο του Β’ ομίλου και ο 1ος του Β’ ομίλου με τον 2ο του Α’ ομίλου κ.ο.κ)

Οι δύο νικητές  των αγώνων της Β’ φάσης θα αγωνιστούν μεταξύ τους στον «Τελικό Κατηγορίας». Ο νικητής του τελικού λαμβάνει τη πρώτη (1η) θέση του Τουρνουά στην κατηγορία του και ο ηττημένος τη Δεύτερη (2η) θέση.

Οι ηττημένοι των αγώνων της Β’ φάσης μοιράζονται από κοινού την Τρίτη (3η) θέση του τουρνουά.

Σε περίπτωση ισοπαλίας στους αγώνες της Β’ Φάσης και τους τελικούς, θα έχουμε τις εξής παρατάσεις:
Για τις κατηγορίες 2003/2004 - 2005/2006 (2 Χ 7,5')
Για τις κατηγορίες 2007/2008  (2 Χ 5')

Σε περίπτωση ισοπαλίας και μετά την παράταση θα διεξάγονται από 5 πέναλτι.  Μετά τα 5 πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας θα κτυπιέται από ένα πέναλτι μέχρι να αναδειχθεί ο νικητής.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν για κάθε ηλικιακή κατηγορία

ΚΥΠΕΛΛΑ – ΕΠΑΘΛΑ
Σε ΟΛΟΥΣ τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά, ανεξαρτήτως κατάταξης,  θα απονεμηθούν μετάλλια συμμετοχής και θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.
Στη νικήτρια ομάδα (πρώτη) από την κάθε ηλικιακή κατηγορία θα απονεμηθεί το κύπελλο νικητή “HERMES CUP 2016”

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

•    Οι ομάδες θα πρέπει βρίσκονται στο γήπεδο 20 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων. Όλοι οι αγώνες θα αρχίζουν μετά την λήξη του προηγούμενου αγώνα με 10λεπτη διακοπή για χρήση του γηπέδου για ζέσταμα των ομάδων.
•    Διάρκεια αγώνα και διακοπή (διάλειμμα ημιχρόνου): δείτε παραπάνω “ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ”
•    Κορίτσια της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας αλλά και μέχρι 12 μήνες μεγαλύτερα μπορούν να συμμετέχουν στις ομάδες αγοριών.

•    Στην ηλικιακή κατηγορία 2003/4 θα μπορούν να συμμετέχουν και μέχρι και 3 αθλητές γενημέννοι το 2002.

•    Οι αλλαγές σε κάθε αγώνα θα είναι απεριόριστες και επιτρέπεται η επαναφορά ενώ οι αλλαγές για τις κατηγορίες θα γίνονται χωρίς διακοπή από το κέντρο του γηπέδου.
•    Οι επαναφορές της μπάλας (πλάγια αουτ) για τις ηλικίες 2003/2004 και 2005/2006  θα γίνονται με τα χέρια σύμφωνα με τους κανονισμούς FIFA.
Οι επαναφορές της μπάλας (πλάγια αουτ) για τις ηλικίες  2007/2008 θα γίνονται με τα πόδια.
•    Για όλες τις κατηγορίες ΔΕΝ ισχύει το οφ-σάιτ
•    Συμπεριφορά τερματοφύλακα: Κανονισμοί FIFA
•    Για τις ηλικιακές κατηγορίες 2007/2008 η επιστροφή της μπάλας από άουτ μπορεί να γίνεται από τον τερματοφύλακα είτε με ελεύθερο χτύπημα είτε και με τα χέρια.
•    Για τις ηλικιακές κατηγορίες 2007/2008 επιτρέπεται ο τερματοφύλακας να πιάσει τη μπάλα με τα χέρια ύστερα από πάσα συμπαίκτη του, εφόσον ο τερματοφύλακας βρίσκεται μέσα στα όρια περιοχής του τέρματός του.
•    Επιτρέπονται όλων των ειδών τα ποδοσφαιρικά παπούτσια εκτός από αυτά που φέρουν μεταλλικές τάπες.
•    Όλα τα παιδιά υποχρεούνται να φέρουν προστατευτικές επικαλαμίδες κατά την διάρκεια των αγώνων. Χωρίς επικαλαμίδες δε θα επιτραπεί η συμμετοχή του αθλητή.
•    Κάθε αγώνα θα διαιτητεύσει ένας διαιτητής
•    Τους αγώνες θα διαιτητεύσουν διπλωματούχοι διαιτητές. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα χρήσης μη διπλωματούχων εθελοντών διαιτητών σε περίπτωση ελλείψεων ή ανάγκης.

Κάρτες - Αποβολές
•    Οι κίτρινες κάρτες ΔΕΝ μετριούνται για να υπάρξει τιμωρία σε επόμενο αγώνα σε περίπτωση συμπλήρωσης κάποιου αριθμού.
•    Οι δύο (2) κίτρινες κάρτες στον ίδιο παίχτη, στον ίδιο αγώνα λογίζονται ως κόκκινη κάρτα και ισχύουν ότι για τις κόκκινες κάρτες.
•    Παίχτης που αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα δεν μπορεί να επανέλθει στον αγώνα και χάνει και τον επόμενο.
•     Όταν αποβληθεί παίκτης η ομάδα παίζει με παίχτη λιγότερο για δύο (2) λεπτά και μετά αντικαθίσταται με άλλο παίχτη. Εάν μέσα σε αυτό το διάστημα η ομάδα που παίζει με παίχτη λιγότερο δεχτεί τέρμα, τότε μπορεί να προβεί στην αντικατάσταση του παίχτη ακόμη κι αν δεν έχει παρέθλει το δίλεπτο.

Διαβάστε αναλυτικά όλους τους κανονισμούς εδώ

ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ
Σε κάθε παιγνίδι θα ισχύει φύλλο αγώνα στο οποίο θα αναγράφονται οι διαγωνιζόμενες ομάδες, η ημερομηνία, το αποτέλεσμα, το όνομα του διαιτητή, τυχόν κάρτες,  τυχόν ενστάσεις και άλλες γενικές παρατηρήσεις που έχουν να κάνουν με αντιαθλητικές ενέργειες από ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες η ακόμα και γονείς / φιλάθλους των διαγωνιζόμενων ομάδων.

Την ευθύνη διατήρησης και συμπλήρωσης του φύλλου αγώνα θα την έχουν οι υπεύθυνοι γραμματείας σε κάθε γήπεδο.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Οι διοργανωτές θα μπορούν να προβούν σε έλεγχο ηλικίας ανά πάσα στιγμή, είτε πριν, είτε κατά την διάρκεια η και αμέσως μετά το τέλος του κάθε αγώνα. Αναμένεται δε ότι θα γίνει απροειδοποίητος έλεγχος στις ημερ. γέννησης των παιδιών κατα τη διάρκεια του τουρνουά.

Τυχόν ενστάσεις ή απαίτηση από ομάδες για έλεγχο ηλικιών θα πρέπει να γίνονται είτε πριν, είτε κατά την διάρκεια η και αμέσως μετά το τέλος του κάθε αγώνα αφού πρώτα ειδοποιηθεί ο διαιτητής η ο υπεύθυνος γηπέδου για την πιο πάνω απαίτηση πριν το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.  Η ένσταση καθώς και ο λόγος της θα πρέπει να καταγράφεται από τον υπεύθυνο επιτηρητή στο φύλλο αγώνος.
Τις ενστάσεις θα τις εξετάζει η ειδική επιτροπή ενστάσεων των διοργανωτών η οποία θα είναι υπόχρεα να επιλαμβάνεται επί των ενστάσεων και να αποφασίζει πριν την έναρξη του επόμενου αγώνα της κατηγορούμενης ομάδας.

ΚΟΣΤΟΣ
Το κόστος συμμετοχής, διαμονής, σίτισης και μετακίνησης είναι 80 € για τον κάθε αθλητή και περιλαμβάνει:

 

•    Διαμονή 4 ημέρες σε ξενοδοχείο (3 διανυκτερεύσεις, 23, 24, 25 Απριλίου και αναχώρηση 26 Απριλίου)
•    Πρωινά γεύματα
•    Ένα πλήρες γεύμα (μπουφέ) ανά ημέρα (μεσημεριανό ή βραδινό)
•    Μετακινήσεις με πούλμαν από το Λιμάνι στο Ξενοδοχείο κατά την άφιξη και από το ξενοδοχείο στο λιμάνι κατά την αναχώρηση.
•    Μετακινήσεις με πούλμαν για όλους τους αγώνες από το ξενοδοχείο στα γήπεδα και επιστροφή
•    Ένας Συνοδός-Ενήλικας- προπονητής ανά 25 παιδιά Δωρεάν διαμονή

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε εδώ

 

Παροχές:


-    Γήπεδα, εγκαταστάσεις
-    Ιατροί στους αγώνες
-    Διαιτητές αγώνων
-    Γραμματεία Αγώνων
-    Οργάνωση, Τεχνικοί υπεύθυνοι
-    Νερό (1 μπουκάλι εμφιαλωμένο 250ml) για κάθε αθλητή, σε κάθε αγώνα
-    Μπάλες
-    Προπονητικό υλικό (για προθέρμανση αθλητών)
-    Κύπελλα, μετάλλια, αναμνηστικά διπλώματα


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο τουρνουά μπορούν να συμμετέχουν ακαδημίες και σχολές ποδοσφαίρου, αθλητικών σωματείων αλλά και ιδιωτικές από όλη την Ελλάδα. Οι ομάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο τουρνουά Hermes Cup 2016 θα πρέπει να συμπληρώσουν την online φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που βρίσκεται παρακάτω.

Οι ομάδες που τελικά θα οριστικοποιήσουν τη συμμετοχή τους, θα ειδοποιηθούν για τις περαιτέρω διαδικασίες εγγραφής (ονομαστικές λίστες αθλητών ανά κατηγορία, φωτογραφίες, πιστοποιητικά γέννησης και λοιπά δικαιολογητικά)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για να εποικοινωνήσετε μαζί μας δείτε αναλυτικά εδώ

Σας περιμένουμε, Με Αθλητικούς χαιρετισμούς
HermesCup @ Syros 2016

Υποστηρικτές του Hermes Cup
Οργάνωση - Διεξαγωγή :
cron