Κανονισμοί συμμετοχής και αγώνων


 

1. Οι ομάδες θα πρέπει βρίσκονται στο γήπεδο 20 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων. Όλοι οι αγώνες θα αρχίζουν μετά την λήξη του προηγούμενου αγώνα με 10λεπτη διακοπή για χρήση του γηπέδου για ζέσταμα των ομάδων.


2. ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Οι ηλικιακές κατηγορίες που θα αγωνιστούν στο τουρνουά Hermes Cup 2019 είναι οι παρακάτω:

Για Αγόρια

U14 (2005/6)
Παιδιά γεννημένα από τη 01/01/2005 και μετά
Αρ. Αθλητών: 7 Χ 7
Γήπεδο: 53 Χ 33 μ - Τέρματα: 5 Χ 2 μ
Μέγεθος μπάλας: 5
Διάρκεια Αγώνα: 2 Χ 30' (5' διακοπή)

U12 (2007/8)
Παιδιά γεννημένα από τη 01/01/2007 και μετά
Αρ. Αθλητών: 7 Χ 7
Γήπεδο: 53 Χ 33 μ - Τέρματα: 5 Χ 2 μ
Μέγεθος μπάλας: 5
Διάρκεια Αγώνα: 2 Χ 25' (5' διακοπή)

U10 (2009/10/11)
Παιδιά γεννημένα από τη 01/01/2009 και μετά
Αρ. Αθλητών: 6 Χ 6
Γήπεδο: 43 Χ 23 μ - Τέρματα: 3 Χ 2 μ
Μέγεθος μπάλας: 4
Διάρκεια Αγώνα: 2 Χ 20' (5' διακοπή)


Για Κορίτσια

Πανκορασίδες (2006/7/8)
Κορίτσια γεννημένα από τη 01/01/2006 και μετά
Αρ. Αθλητών: 7 Χ 7
Γήπεδο: 53 Χ 33 μ - Τέρματα: 5 Χ 2 μ
Μέγεθος μπάλας: 5
Διάρκεια Αγώνα: 2 Χ 25' (5' διακοπή)

Mini (2009/10/11)
Κορίτσια γεννημένα από τη 01/01/2009 και μετά
Αρ. Αθλητών: 6 Χ 6
Γήπεδο: 43 Χ 23 μ - Τέρματα: 3 Χ 2 μ
Μέγεθος μπάλας: 4
Διάρκεια Αγώνα: 2 Χ 20' (5' διακοπή)

Σε κάθε κατηγορία επιτρέπεται να συμμετέχουν και αθλητές μικρότερης ηλικίας, αλλά οχι μεγαλύτερης.

Κορίτσια της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας αλλά και μέχρι 2 χρόνια μεγαλύτερα μπορούν να συμμετέχουν στις ομάδες αγοριών.


. Σε περίπτωση παράβασης του βασικού κανόνα διεξαγωγής που αφορά την ηλικία των ποδοσφαιριστών, η ομάδα που κάνει την παράβαση θα αποκλείεται αμέσως και δεν θα τις επιτρέπεται να συνεχίσει τους αγώνες της.

. Παιδιά δηλωμένα σε μια ηλικιακή κατηγορία μπορούν να αγωνιστούν μόνο με την ακαδημία τους και σε μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες με την προυπόθεση ότι αναγράφονται στο ειδικό έντυπο δήλωσης των ποδοσφαιριστών που αφορούν τα συγκεκριμένα ηλικιακά τμήματα και ότι τα εν λόγο ηλικιακά τμήματα είναι δηλωμένα με το ίδιο όνομα ομάδας.

3. Απαγορεύεται η μετακίνηση ποδοσφαιριστών από μια ακαδημία σε άλλη.

4. Δεν απαγορεύεται η χρήση ποδοσφαιριστών από άλλες ακαδημίες, εφόσον οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές είναι δηλωμένοι στο ειδικό έντυπο δήλωσης ονομαστικής κατάστασης της ακαδημίας για την διοργάνωση μας. Απαγορεύεται όμως η παράλληλη χρήση των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών από περισσότερες από μία ομάδες η ακαδημίες στους αγώνες του τουρνουά μας.

5. Οι αλλαγές σε κάθε αγώνα θα είναι απεριόριστες και επιτρέπεται η επαναφορά ενώ οι αλλαγές για τις κατηγορίες θα γίνονται χωρίς διακοπή από το κέντρο του γηπέδου.

. Οι επαναφορές της μπάλας (πλάγια αουτ) για τις ηλικίες U14, U12 και Πανκορασίδες θα γίνονται με τα χέρια σύμφωνα με τους κανονισμούς FIFA.

. Οι επαναφορές της μπάλας (πλάγια αουτ) για τις ηλικίες U10 και κορίτσια Mini θα γίνονται με τα πόδια. Σε περίπτωση απευθείας τέρματος από επαναφορά, χωρίς να ακουμπίσει η μπάλα άλλο παίχτη το τέρμα ΔΕΝ καταλογίζεται και η μπάλα επαναφέρεται από τον τερματοφύλακα. Σε περίπτωση που η μπάλα μετα την επαναφορά ακουμπήσει οποιονδήποτε παίκτη και περάσει το τέρμα, το γκόλ καταμετράται κανονικά.

7 ΔΕΝ ισχύει το οφ-σάιτ για καμιά κατηγορία

8. Συμπεριφορά τερματοφύλακα: Κανονισμοί FIFA

. Για τις ηλικιακές κατηγορίες U10 και κορίτσια Mini η επιστροφή της μπάλας από άουτ μπορεί να γίνεται από τον τερματοφύλακα είτε με ελεύθερο χτύπημα είτε και με τα χέρια.

. Για τις ηλικιακές κατηγορίες U10 και κορίτσια Mini επιτρέπεται ο τερματοφύλακας να πιάσει τη μπάλα με τα χέρια ύστερα από πάσα συμπαίκτη του, εφόσον ο τερματοφύλακας βρίσκεται μέσα στα όρια περιοχής του τέρματός του.

9. Επιτρέπονται όλων των ειδών τα ποδοσφαιρικά παπούτσια εκτός από αυτά που φέρουν μεταλλικές τάπες.

10. Όλα τα παιδιά υποχρεούνται να φέρουν προστατευτικές επικαλαμίδες κατά την διάρκεια των αγώνων. Χωρίς επικαλαμίδες δε θα επιτραπεί η συμμετοχή του αθλητή.

11α. Κάθε αγώνα θα διαιτητεύσει ένας διαιτητής


12. ΚΑΡΤΕΣ - ΑΠΟΒΟΛΛΕΣ
12α. Οι κίτρινες κάρτες ΔΕΝ μετριούνται για να υπάρξει τιμωρία σε επόμενο αγώνα σε περίπτωση συμπλήρωσης κάποιου αριθμού.

12β. Οι δύο (2) κίτρινες κάρτες στον ίδιο παίχτη, στον ίδιο αγώνα λογίζονται ως κόκκινη κάρτα και ισχύουν ότι για τις κόκκινες κάρτες.

12γ. Παίχτης που αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα δεν μπορεί να επανέλθει στον αγώνα και χάνει και τον επόμενο.

12δ. Όταν αποβληθεί παίκτης η ομάδα παίζει με παίχτη λιγότερο για δύο (2) λεπτά και μετά αντικαθίσταται με άλλο παίχτη. Εάν μέσα σε αυτό το διάστημα η ομάδα που παίζει με παίχτη λιγότερο δεχτεί τέρμα, τότε μπορεί να προβεί στην αντικατάσταση του παίχτη ακόμη κι αν δεν έχει παρέθλει το δίλεπτο.13. ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ
Σε κάθε παιγνίδι θα ισχύει φύλλο αγώνα στο οποίο θα αναγράφονται οι διαγωνιζόμενες ομάδες, η ημερομηνία, το αποτέλεσμα, το όνομα του διαιτητή, οι σκόρερ ανά ομάδα, τυχόν κάρτες,  τυχόν ενστάσεις και άλλες γενικές παρατηρήσεις που έχουν να κάνουν με αντιαθλητικές ενέργειες από ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες η ακόμα και γονείς / φιλάθλους των διαγωνιζόμενων ομάδων.

Την ευθύνη διατήρησης και συμπλήρωσης του φύλλου αγώνα θα την έχουν οι υπεύθυνοι γραμματείας σε κάθε γήπεδο.

14. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Όλες οι ομάδες θα χωριστούν σε 2 (ή και περισσότερους, αναλόγως του τελικού αριθμού συμμετοχής) ομίλους, σε κάθε ηλικιακή κατηγορία,  ύστερα από κλήρωση που θα γίνει από την οργανωτική επιτροπή.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 2 φάσεις.

Στην Α’ φάση θα αγωνιστούν όλες οι ομάδες μεταξύ όλων που ανήκουν στον ίδιο όμιλο.
Σε κάθε αγώνα της Α’ φάσης  η νικήτρια ομάδα θα λαμβάνει τρεις (3) βαθμούς, η ηττημένη μηδέν (0) βαθμούς, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας θα λαμβάνουν και οι δύο ομάδες από ένα (1) βαθμό.

Στο τέλος της πρώτης φάσης θα υπάρξει κατάταξη των ομάδων σύμφωνα με τους βαθμούς που συγκέντρωσε η κάθε μία, με πρώτη αυτή που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς, δεύτερη αυτή με τους αμέσως λιγότερους κ.ο.κ

Σε περίπτωση ισοβάθμιας δυο ή περισσοτέρων ομάδων στο τέλος της Α΄ φάσης ισχύουν τα μεταξύ τους παιχνίδια (νίκη ή ήττα και όχι γκολ) και σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας θα γίνεται κλήρωση.

ΤΑ ΓΚΟΛ, Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΡΜΑΤΩΝ και ΓΕΝΙΚΑ Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΤΕΡΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΥΤΕ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

 

Στη Β’ φάση θα αγωνιστούν οι δύο πρώτες του κάθε ομίλου με τις δύο πρώτες του άλλου ομίλου σε ένα αγώνα “play-off” το κάθε ζευγάρι ομάδων (π.χ. ο 1ος του Α’ ομίλου με τον 2ο του Β’ ομίλου και ο 1ος του Β’ ομίλου με τον 2ο του Α’ ομίλου κ.ο.κ)

Οι δύο νικητές  των αγώνων της Β’ φάσης θα αγωνιστούν μεταξύ τους στον «Τελικό Κατηγορίας». Ο νικητής του τελικού λαμβάνει τη πρώτη (1η) θέση του Τουρνουά στην κατηγορία του και ο ηττημένος τη Δεύτερη (2η) θέση.

Οι ηττημένοι των αγώνων της Β’ φάσης μοιράζονται από κοινού την Τρίτη (3η) θέση του τουρνουά.

Σε περίπτωση ισοπαλίας στους αγώνες της Β’ Φάσης και τους τελικούς, ΔΕΝ θα υπάρξει παράταση και θα ακολουθείται απευθείας η διαδικασία των πέναλτι
Κάθε ομάδα θα εκτελεί από 5 πέναλτι εναλλάξ.  Μετά τα 5 πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας θα χτυπιέται από ένα πέναλτι μέχρι να αναδειχθεί ο νικητής.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν για κάθε ηλικιακή κατηγορία

15. ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
Το Σάββατο 20/4 (θα ειδοποιηθούν οι ακαδημίες για τον οριστικό τόπο και ώρα) θα πραγματοποιηθεί τεχνική σύσκεψη με τη συμμετοχή της διοργανώτριας αρχής και των υπευθύνων των Ακαδημιών και θα δοθούν οδηγίες/διευκρινήσεις και θα αναλυθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα των ομάδων καθώς και να λυθούν τυχόν απορίες. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός σωστού, λειτουργικού και αξιόπιστου τουρνουά και αυτό θα γίνει και με τη δική σας βοήθεια.

 

16. ΔΙΑΦΟΡΑ

16α. Στα γήπεδα θα υπάρχει γιατρός με κουτί πρώτων βοηθειών και ότι άλλο απαιτηθεί για να παραχθούν οι πρώτες βοήθειες σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή.
 
16β. Οι διοργανωτές θα έχουν εγκαίρως ενημερώσει όλες τις αρχές της Σύρου για τη διεξαγωγή του τουρνουά (Δημοτική αρχή, Αστυνομία, Κρατικό Νοσοκομείο Σύρου, Πυροσβεστική), ώστε να είναι ενήμερες.
 
16γ. Οι διοργανωτές του τουρνουά δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για τυχόν έξοδα ή αποζημιώσεις από ασθένειες, τραυματισμούς, ζημίες ή απώλειες παντός είδους καθ΄ όλη την διάρκεια του τουρνουά είτε εν ώρα αγώνων είτε σε οποιαδήποτε άλλη ώρα.
 
16δ. Οι ομάδες είναι υπεύθυνες για την έκδοση είτε ομαδικών είτε και ατομικών ασφαλιστικών καλύψεων για τα πιο πάνω αλλά και για ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη για ομάδες που ταξιδεύουν, εφόσον και αν το επιθυμούν οι ίδιες.
 
16ε. Την ευθύνη και την επιμέλεια των μικρών αθλητών έχουν αποκλειστικά οι συνοδοί των ομάδων τους.
 

16στ. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αλλαγής, μετάθεσης ή και αναβολής  του προγράμματος μετά από τυχόν προβλήματα που είναι πέραν των δυνατοτήτων μας όπως οι καιρικές συνθήκες, καθυστερήσεις από αφίξεις ή από οποιονδήποτε άλλο λόγο. Το πρόγραμμα μπορεί να διαμορφωθεί αναλόγως είτε πριν είτε και μετά το τουρνουά για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ομάδων αλλά και της διοργάνωσης

 

 

Το σκέφτεστε;
Συμπλήρωστε την παρακάτω φόρμα ώστε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας να συμμετέχετε.
Μόλις λάβουμε την φόρμα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για περισσότερες λεπτομέρειες και οριστικοποίηση της συμμετοχής σας..

cron